פתיתים אדומים (לחצי חבילה, 3-4 מנות)
עוד מתכון משובח של השפית שירוש רגב ברגע של כמהי ימי מחלה בתקופה שבין חנוכה לפורים בכיהת ח, שהולידה שלל מתכונים מטורפים, והפתיתים בהחלט תופסים מקום של כבוד:
מצרכים:
חצי חבילת פתיתים
כף רוטב עגבניות (לא רכז!!!)
כף- שתיים של שמן (קנולה)
שלושת רבעי כף פפריקה
קצת כורכום
רבע כף פלפל שחור
חצי כף מלח
רבע כף אבקת מרק עוף
2 שיני שום
הוראות הכנה:
1) מרתיחים כף או שתיים שמן במחבת
2)מוסיפים את הפתיתים יחד עם התבלינים(חוץ מהשום)
3) מטגנים 2-3 דקות עד שכל הפתיתים נצבעים בצבע אדום אחיד
4) מוסיפים משהו כמו 3 כוסות מים (פשוט מספיק מים כדי שיכסה את הפתיתים לגמרי) ומביאים לרתיחה
5) אחרי שהמים רותחים, מוסיפים שתי שיני שום כתושות וכף רוטב עגבניות
6) מכסים ונותנים לפתיתים להתבשל שבע דקות. אפשר לערבב בערך באמצע אבל לסגור ישר
7) סוגרים את האש ומשאירים את הפתיתים במחבת ועם מכסה למשך שלוש דקות
8) אוכלים. זהו. לאכול. יאממממיייי
תגובות
הוסף רשומת תגובה