טוב, כל כך הרבה זמן אני רוצה לאסוף את מה שאנחנו אוהבים לאכול, והנה נפל לי יום בבית אז.. מתחילים...
רוסטביף מעולה שמצאתי בספר החדש של מיכל אנסקי, ניסינו ונהנינו מאוד
הרעיון הוא להכניס נתח סינטה מעולה לתנור לשלוש מכות חום, כל פעם לזמן קצר, ובעצם הבישול נמשך גם בזמן המנוחה מחוץ לתנור. ככל שהנתח גדול יותר מכת החום הראשונה צריכה להיות ארוכה יותר.
לפי הספר לנתח סינטה של 3 ק"ג צריך לפחות 12 דקות כל פעם ול 1.5 ק"ג מספיק 8 דקות. אני עשיתי נתח של קצת למעל קילו שלוש פעמים 8 דקות.
אז ככה:
1.5 קילו סינטה (אני עשיתי בפעם הראשונה והמוצלחת 1.1 קילו סינטה מדבאח)
שמן זית - רשום במתכון 6 כפות, ברור שלא ספרתי
2 כפות מלח אטלנטי או מלח גס
2 כפות פלפל שחור גרוס
ולעבודה:
1. מחממים ל 250 מעלות, עדיף בטורבו ומניחים תבנית מרופדת בנייר אפיה בחלק התחתון של התנור
2. מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה וכשהיא להוטת צולים את הסינטה
3. מניחים את הנתח על הרשת של התנור ומתבלים טוב טוב במלח ובפלפל
4. צולים 8 דקות, מוציאים ל 12 דקות או עד שמגיע לטמפ' החדר (אני ספרתי 12 דקות) וכך עוד פעמיים. (סה"כ 3 פעמים).
5.נותנים לו להגיע לטמפ' החדר ופורסים לפרוסות דקות
יצא לנו צבע וטעם מדהים ממש בא לי לשיר:
לשירהלה ולרונילה לקחתי פרוסה מפנים אדומה רכה ומופלאה ונתתי לה הקפצונת קצרצרה שתתן טיפי צבע ובטחון - היה מעוללללהה

ככה נראית הסינטה שהיתה שלוש פעמים בתנור חם חם
תגובות
הוסף רשומת תגובה