דילוג לתוכן הראשי

פאי רועים משודרג לכל המשפחה רגע אחרי שסבא האהוב נפטר, ואנחנו מנסים לחזור לחיים 'רגילים' אם יש דבר כזה אחרי...

היום, החלטנו לשדרג את המתכון הרגיל של פאי הרועים.
לכן, נכנסו לפינטרסט וחיפשנו מתכון מעניין, לאחר מאמצים רבים, מצאנו את המתכון של רייצ'ל, שהוא מאוד מגניב.

מצרכים:
לבשר:
750 גר' בשר (בארץ יש ככ הרבה מים בבשר...)
בצל גדול אפשר וחצי
כוס גזר מגורר
4 שיני שום
רסק עגבניות (כתוב במתכון כף, שמנו קופסה)
רוטב ברביקיו לפי הרגש ישר מהבקבוק (יותר מהכף שרשומה במתכון)
שני ריבועים של פטרוזיליה קפואה
מלח, פלפל, ו.. נכנענו ושמנו גם אבקת מרק קצת
בירה גינס extra stout  שלושת רבעי (3/4) כוס
(מומלץ להוסיף סלרי, אך לא חובה {לא היה לנו})
(לא שמנו אפונה למרות שרשום)

טיגון בצל, הוספת הגזר בסוף, די מיד אחרי הבשר עד שנהיה פירורים, וכנהיה מוסיפים רסק עגבניות, די הרבה רוטב ברביקיו (זה מה שהיה לנו, לא בדיוק המתכון), הרבה תיבול, והבירה. טעיתי ושמתי מים נראה לי יבש ורק אחכ נזכרתי בבירה - זה יותר מידי נוזלים. לא צריך מים בכלל אני חושבת. לנו יצא עם יותר מידי נוזלים בסוף.

פירה: 
תפו"א
בטטה
חמאה - פחות משתי כפות
צ'דר מגוררת - 110 גרם

תפו"א ושמנו גם בטטה מוסיף המון
הכנו יור מידי פירה  - לשים ל שיצא כמות טובה יחסית לבשר.
בישול, מעיכה עם מספיק מים שיהיה רך, חמאה (פחות מ2 הכפות במתכון), צ'דר מגוררת טיפי יותר מהמתכון לפי המתכון (בערך 130 גרם), מלח פלפל

מכינים בשר ומעל הפירה
יצא שווה יוצא דופן
לא ניקי ב עם אבקת מרק, יצא מתכון רייצ'ל עם בירה גינס טובה וחמאה וצ'דר.. מעולההההההה


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

סלט נבטי חמניות, גזר ורימונים או חמוציות - תלוי בעונה

  הסלט האולטימטיבי החדש שלי לאירועים וכשצריך להביא משהו שכולם יחסלו: הוא נמצא על האריזה של נבטי החמניות בשיפוצים קלים שלי חומרים (תמיד כמות כפולה): חבילת נבטי חמנייה (להוציא את הגרעינים השחורים אם יש) כוס וחצי גזר מגורר 6 כפות גרעיני רימון או חמוציות 2 כפות אגוזי מלך שבורים לרוטב: 1 שן שום קצוצה 2 כפות שמן זית מיץ מחצי לימון (אפשר לגמרי מהמיץ המוכן - נדמה לי ששמתי שתי כפות) חצי כפית דבש מלח הכנה: משקשקים את הרוטב מסדרים יפה את הנבטים והגזר מעל החמוציות והאגוזים ורק שניה לפני מערבבים את הרוטב - יוצא תמיד פצצה

רוסטביף מעולה שמצאתי בספר של מיכל אנסקי

טוב, כל כך הרבה זמן אני רוצה לאסוף את מה שאנחנו אוהבים לאכול, והנה נפל לי יום בבית אז.. מתחילים... רוסטביף מעולה שמצאתי בספר החדש של מיכל אנסקי, ניסינו ונהנינו מאוד הרעיון הוא להכניס נתח סינטה מעולה לתנור לשלוש מכות חום, כל פעם לזמן קצר, ובעצם הבישול נמשך גם בזמן המנוחה מחוץ לתנור. ככל שהנתח גדול יותר מכת החום הראשונה צריכה להיות ארוכה יותר. לפי הספר לנתח סינטה של 3 ק"ג צריך לפחות 12 דקות כל פעם ול 1.5 ק"ג מספיק 8 דקות. אני עשיתי נתח של קצת למעל קילו שלוש פעמים 8 דקות. אז ככה: 1.5 קילו סינטה (אני עשיתי בפעם הראשונה והמוצלחת 1.1 קילו סינטה מדבאח) שמן זית - רשום במתכון 6 כפות, ברור שלא ספרתי 2 כפות מלח אטלנטי או מלח גס 2 כפות פלפל שחור גרוס ולעבודה: 1. מחממים ל 250 מעלות, עדיף בטורבו ומניחים תבנית מרופדת בנייר אפיה בחלק התחתון של התנור 2. מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה וכשהיא להוטת צולים את הסינטה 3. מניחים את הנתח על הרשת של התנור ומתבלים טוב טוב במלח ובפלפל 4. צולים 8 דקות, מוציאים ל 12 דקות או עד שמגיע לטמפ' החדר (אני ספרתי 12 דקות) וכך עוד פעמיים. (סה"כ 3 פעמי...

סלט קיסר של בנדיקט

איזה הימור מושלם. אם שוב לא יעחו התמונות כל מה שצריך זה למצוא את במתכון לפי גוגל העיקר שיהיה הסלט של בנדיקט יצא מוושלם לשים לב לחסה עסיסית החלק היותר פנימי טרייה מאוד ושטופ...