חומרים לנתח של קילו וקצת:
לליל הסדר עשיתי כפול.
2 בצלים
בקר טרי מס 6 (נגמר בסופר אז לקחתי כתף שזה מס 5 יצא טעים) - נתח שלם לא חתוך ולא כלום.
2-3 תפו"א ארוכים וצרים קלופים חתוכים לאורך לחצי.
לא שמתי ואנסה פעם הבאה - קצת גזר
תבלינים:
כף גדושה אבקת מרק (או כפית וחצי ציר עוף)
פפריקה כף שטוחה
הרבה מלח ופלפל שחור
פלפל אנגלי 2-3 כדורים
2 עלי דפנה
יין - לא שמתי ויצא מעולה, זיוה אמרה להוסיף פעם הבאה.
הכנה:
מטגנים את הבצל מוציאים מהסיר.
מטגנים את הנתח מכל צד כדי לסגור את הבשר.
מחזירים את הבצל והבקר מוסיפים מים עד גובה הנתח למרות שנראה המון ואת כל התבלינים.
מבשלים עד הנצחחחח!!
אחרי שעתיים מוסיפים את התפו"א ואת הבקר המשכתי לעשות על האש הקטנה ביותר 4 שעות ולא היה מוכן.
העברתי לאש הגדולה ביותר להכי נמוך לעוד שעה וחצי ויצא מ ע ל ף.
המון רוטב התפו"א קצת כמו צ'ולנט והבשר טעים ועסיסי.
המון רוטב התפו"א קצת כמו צ'ולנט והבשר טעים ועסיסי.
לא שכחתי להרטיב אותו מלמעלה מידי פעם כשהרוטב התחיל להצטמצם. השתמשתי בבצל שמגיע עם כל כף כדי לרפד את הנתח למעלה ולשמור על הלחות. הפכתי פעם או פעמיים את הנתחים בזמן הבישול.
תגובות
הוסף רשומת תגובה