דילוג לתוכן הראשי

הבקר של סבתא זיוה

טוב אז ניסיתי לעבוד לפי ההוראות יצא ממש מדהים ויש עוד שיפורון לפעם הבאה

חומרים לנתח של קילו וקצת:
לליל הסדר עשיתי כפול.
2 בצלים
בקר טרי מס 6 (נגמר בסופר אז לקחתי כתף שזה מס 5 יצא טעים) - נתח שלם לא חתוך ולא כלום.
2-3 תפו"א ארוכים וצרים קלופים חתוכים לאורך לחצי.
לא שמתי ואנסה פעם הבאה - קצת גזר

תבלינים:
כף גדושה אבקת מרק (או כפית וחצי ציר עוף)
פפריקה כף שטוחה
הרבה מלח ופלפל שחור
פלפל אנגלי 2-3 כדורים
2 עלי דפנה
יין - לא שמתי ויצא מעולה, זיוה אמרה להוסיף פעם הבאה.

הכנה:
מטגנים את הבצל מוציאים מהסיר.
מטגנים את הנתח מכל צד כדי לסגור את הבשר.
מחזירים את הבצל והבקר מוסיפים מים עד גובה הנתח למרות שנראה המון ואת כל התבלינים.
מבשלים עד הנצחחחח!!
אחרי שעתיים מוסיפים את התפו"א ואת הבקר המשכתי לעשות על האש הקטנה ביותר 4 שעות ולא היה מוכן.
העברתי לאש הגדולה ביותר להכי נמוך לעוד שעה וחצי ויצא מ ע ל ף.
המון רוטב התפו"א קצת כמו צ'ולנט והבשר טעים ועסיסי.
לא שכחתי להרטיב אותו מלמעלה מידי פעם כשהרוטב התחיל להצטמצם. השתמשתי בבצל שמגיע עם כל כף כדי לרפד את הנתח למעלה ולשמור על הלחות. הפכתי פעם או פעמיים את הנתחים בזמן הבישול.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

סלט נבטי חמניות, גזר ורימונים או חמוציות - תלוי בעונה

  הסלט האולטימטיבי החדש שלי לאירועים וכשצריך להביא משהו שכולם יחסלו: הוא נמצא על האריזה של נבטי החמניות בשיפוצים קלים שלי חומרים (תמיד כמות כפולה): חבילת נבטי חמנייה (להוציא את הגרעינים השחורים אם יש) כוס וחצי גזר מגורר 6 כפות גרעיני רימון או חמוציות 2 כפות אגוזי מלך שבורים לרוטב: 1 שן שום קצוצה 2 כפות שמן זית מיץ מחצי לימון (אפשר לגמרי מהמיץ המוכן - נדמה לי ששמתי שתי כפות) חצי כפית דבש מלח הכנה: משקשקים את הרוטב מסדרים יפה את הנבטים והגזר מעל החמוציות והאגוזים ורק שניה לפני מערבבים את הרוטב - יוצא תמיד פצצה

רוסטביף מעולה שמצאתי בספר של מיכל אנסקי

טוב, כל כך הרבה זמן אני רוצה לאסוף את מה שאנחנו אוהבים לאכול, והנה נפל לי יום בבית אז.. מתחילים... רוסטביף מעולה שמצאתי בספר החדש של מיכל אנסקי, ניסינו ונהנינו מאוד הרעיון הוא להכניס נתח סינטה מעולה לתנור לשלוש מכות חום, כל פעם לזמן קצר, ובעצם הבישול נמשך גם בזמן המנוחה מחוץ לתנור. ככל שהנתח גדול יותר מכת החום הראשונה צריכה להיות ארוכה יותר. לפי הספר לנתח סינטה של 3 ק"ג צריך לפחות 12 דקות כל פעם ול 1.5 ק"ג מספיק 8 דקות. אני עשיתי נתח של קצת למעל קילו שלוש פעמים 8 דקות. אז ככה: 1.5 קילו סינטה (אני עשיתי בפעם הראשונה והמוצלחת 1.1 קילו סינטה מדבאח) שמן זית - רשום במתכון 6 כפות, ברור שלא ספרתי 2 כפות מלח אטלנטי או מלח גס 2 כפות פלפל שחור גרוס ולעבודה: 1. מחממים ל 250 מעלות, עדיף בטורבו ומניחים תבנית מרופדת בנייר אפיה בחלק התחתון של התנור 2. מחממים 3 כפות שמן במחבת גדולה וכשהיא להוטת צולים את הסינטה 3. מניחים את הנתח על הרשת של התנור ומתבלים טוב טוב במלח ובפלפל 4. צולים 8 דקות, מוציאים ל 12 דקות או עד שמגיע לטמפ' החדר (אני ספרתי 12 דקות) וכך עוד פעמיים. (סה"כ 3 פעמי...

סלט קיסר של בנדיקט

איזה הימור מושלם. אם שוב לא יעחו התמונות כל מה שצריך זה למצוא את במתכון לפי גוגל העיקר שיהיה הסלט של בנדיקט יצא מוושלם לשים לב לחסה עסיסית החלק היותר פנימי טרייה מאוד ושטופ...